18:39:33    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 25 augustus 2011 17:09 uur, laatst gewijzigd op 25 augustus 2011 17:11 uur

Uitstel proefboringen schaliegas

Het Britse bedrijf Cuadrilla heeft de proefboringen naar schaliegas op bedrijventerrein Vorst in Boxtel uitgesteld. De boor die momenteel bij boringen in Engeland wordt gebruikt, kan niet eerder naar Boxtel komen omdat het werk vertraging heeft opgelopen. De proefboringen zullen op z’n vroegst in februari 2012 kunnen worden uitgevoerd.

Cuadrilla wilde eind augustus starten met voorbereidende werkzaamheden op het bedrijventerrein zodat de boringen aan het eind van het jaar zouden kunnen beginnen. ,,Door de vertraging wordt het klaarmaken van het terrein ook uitgesteld”, verklaarde Hans Weijel van Cuadrilla donderdagmiddag. ,,Deze werkzaamheden zullen naar verwachting in oktober beginnen.”

Door de vertraging komt het bedrijf wel tegemoet aan een verzoek van de gemeente Boxtel om niet te beginnen met de werkzaamheden tot de uitkomsten van een lopende rechtszaak en onderzoek helder zijn.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Olieenzo Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Podium Boxtel buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Huidtherapie Doornmalen electro EmielTechniek TopSlank Geld en Makelaardij Toverboom Modecentrum Frans Theelen