13:38:26    zaterdag, 22 februari 2020
brabants centrum logo
Maandag, 18 augustus 2014 15:58 uur, laatst gewijzigd op 18 augustus 2014 16:15 uur

Uitbreiding fietsenstalling NS

Uitbreiding fietsenstalling NS

Op de foto: Het NS-station in Boxtel krijgt er de komende maanden zevenhonderd overdekte stallingsplaatsen voor fietsen bij. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

ProRail start deze week met de uitbreiding van de onbewaakte fietsenstallingen bij het NS-station in Boxtel. Hierdoor kunnen straks zevenhonderd fietsen meer dan nu worden geparkeerd.

In Boxtel ligt aan beide zijden van het station een onbewaakte fietsenstalling. De bestaande stalling aan de kant van bedrijventerrein Ladonk wordt uitgebreid van 152 naar 248 fietsplaatsen. Aan de centrumzijde komt er een derde stalling bij aan de Parallelweg Noord. Deze overkapte stalling biedt straks plaats aan iets meer dan zeshonderd fietsen en dat gaat ten koste van de parkeerplaatsen voor auto’s. De werkzaamheden starten deze week en duren enkele maanden.

De uitbreiding is onderdeel van het landelijk actieplan Fietsparkeren en wordt mede gefinancierd door de provincie Noord-Brabant.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Beleef Boxtel Geld en Makelaardij buisman optiek Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Geerts advies Olieenzo EmielTechniek Remax-optimus Modecentrum Frans Theelen Podium Boxtel