23:20:30    zaterdag, 30 mei 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 05 november 2014 10:54 uur, laatst gewijzigd op 06 november 2014 16:06 uur

UITpunt en bieb Liempde sluiten

UITpunt en bieb Liempde sluiten

Het UITpunt in de Boxtelse bibliotheek en het uitleenpunt in Liempde gaan vanaf 1 januari 2015 dicht. Reden voor de sluiting zijn de bezuinigingen die bibliotheek De Meierij moet doorvoeren als gevolg van een afname van de subsidie.

Volgens directeur Marc Jacobs is het sluiten van het UITpunt en het bibliotheekpunt in Liempde noodzakelijk om zo de benodige bezuiniging door te kunnen voeren. ,,Natuurlijk realiseer ik me dat het een pijnlijke beslissing is, maar we moeten in deze tijd keuzes maken."

In overleg met wethouder Marusjka Lestrade is besloten om de nadruk te leggen op de jeugd en ook de vaste vestiging in Boxtel aan de Burgakker te behouden. ,,Voor Liempdse kinderen zijn we aan het bekijken om in basisschool De Oversteek meer boeken te krijgen. Hier gaat ook een leesproject lopen om het lezen te stimuleren." De Liempdse senioren kunnen gebruik maken van de mogelijkheid om boeken aan huis te krijgen.

De twee maatregelen moeten zorgen voor een besparing van 50.000 euro. Door ook intern bezuinigingen door te voeren, wil directeur Jacobs uiteindelijk 75.000 euro besparen.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 6 november.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Elan Bikes support Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Remax-optimus Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Podium Boxtel Alfa Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Filipe buisman optiek Toverboom Geld en Makelaardij