18:54:13    maandag, 25 mei 2020
brabants centrum logo
Zondag, 21 september 2014 00:53 uur, laatst gewijzigd op 21 september 2014 01:07 uur

UITmarkt: cultureel smullen!

UITmarkt: cultureel smullen!

Op de foto: Tijdens de UITmarkt in Boxtel zingt kamerkoor Ratatouille 'Imagine' van John Lennon. Het is een van de nummer die klinken tijdens Vrijheidsconcert in juni 2015. (Foto: Henk van Weert).

Boxtel beleefde zaterdagavond een heerlijke start van het culturele seizoen. Tijdens de UITmarkt in en rond theaterzaal Podium Boxtel aan de Burgakker traden tal van gezelschappen voor het voetlicht. Wie durft te zeggen dat er in Boxtel nooit iets te doen is, leeft onder een heel grote steen…

Boxtheater speelde in op de bejaardenzorg en lichtte daarmee een tipje op van de sluier die nu nog de jaarlijkse toneelproductie omhult. En de muzikanten van Boxtel’s Harmonie namen veel ruimte in om duidelijk te maken dat zij eind november nationaal landschap Het Groene Woud ook muzikaal tot leven wekken en in samenwerking met de Fotoclub Boxtel.

Kamerkoor Ratatouille blikte vooruit op het Vrijheidsconcert volgend jaar juni. En de Stripe Big Band en aansluitend rockband Go Rome zorgden voor een swingende uitsmijter van de UITmarkt. Het is een greep uit het brede aanbod van culturele optredens waarvan het talrijke publiek genoot. Het fraaie nazomerweer zorgde ervoor dat het niet alleen ín de theaterzaal en foyer van mbo-school SintLucas goed toeven was, maar ook op het voorplein.

Paul van Alphen van toonde zich na afloop tevreden. ,,Er zijn vanavond zo’n duizend bezoekers geweest schatten we. Het aantal fietsen dat we telden was alleen al zevenhonderd. De mensen hebben echt genoten.” De UITmarkt vormde de start van het Cultuurweekend, dat op dezelfde avond popconcert Com Rock én zondag 21 september muziek- en straattheaterfestival Bockesprongen omvat.

Het Cultuurweekend wordt georganiseerd door Podium Boxtel, Boxtel Vooruit, Bockesprongen en het UITpunt.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Elan Bikes support Filipe buisman optiek Doornmalen electro Toverboom Podium Boxtel Remax-optimus TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Beleef Boxtel Huidtherapie Geerts advies Geld en Makelaardij