06:52:50    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Maandag, 18 augustus 2014 14:14 uur, laatst gewijzigd op 18 augustus 2014 14:16 uur

Two of Us: een Beatles-jukebox...

Two of Us: een Beatles-jukebox...

Op de foto: Two of Us vertolkt de Beatleshit ’Yellow Submarine’ in een gele ’onderzeeër’ tijdens de eerste editie van het Dommeltheater in september 2013. (Foto: Peter de Koning).

Voor het vijftiende jaar op rij reizen Adrie van Osch en Jos Vervoort vrijdag 22 augustus af naar Liverpool om de Beatlesweek mee te maken. Het muzikale duo uit Boxtel is al bijna vier decennia lang idolaat van The Beatles en vertolkt ongeveer de helft van circa 240 liedjes deze illustere popgroep. Alle 122 titels uit de setlist kan het publiek in Liverpool aanvragen. ,,Wij tweeën vormen een levende jukebox…”

Tijdens hun vijfdaags verblijf in de Engelse havenstad verzorgt Two of Us zes keer een optreden van drie kwartier. Dat gebeurt op de plek waar The Fab Four in de jaren zestig van de vorige eeuw de popmuziek op de kaart zetten. ,,We spelen in The Cavern Club aan Mathew Street, de beroemdste straat van de stad”, meldt Jos. ,,En daarmee komen we aan ons 65e optreden in Liverpool”, vult Adrie aan. ,,Best een mijlpaal; niet veel bands kunnen ons dat nazeggen. Maar we staan ook voor de vijftien keer in The Cavern Pub aan de overkant van de straat. Dat is helemaal uniek voor een Nederlandse band.”

Hans van Liempt en Guus Bekooy van de lokale omroep Dommelland reizen met Jos Vervoort en Adrie van Osch mee om een filmverslag te maken.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Podium Boxtel TopSlank Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Toverboom Alfa Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie EmielTechniek Elan Bikes support Beleef Boxtel Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Filipe