20:09:15    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 27 augustus 2014 20:44 uur, laatst gewijzigd op 27 augustus 2014 20:46 uur

Tweede zege voor Giant-Shimano

Tweede zege voor Giant-Shimano

Ploegmaat John Degenkolb van Liempdenaar Koen de Kort heeft woensdag namens Giant-Shimano de vijfde etappe van La Vuelta gewonnen. Ook dinsdag finishte de Duitse sprinter met klimtalent als eerste in de Ronde van Spanje.

Na het sprintsucces met Marcel Kittel in de Ronde van Frankrijk is het nu Degenkolb die aast op de dagzeges. Met het befaamde sprinttreintje van Giant-Shimano lukte het woensdag om als eerste te eindigen. In het fraaie Andalusische stadje Ronda kwam Degenkolb met behoorlijk ruime voorsprong over de meet.

Waar De Kort in eigen ogen dinsdag nog faalde om zijn kopman als laatste naar de finish te leiden en stevig baalde, lukte het woensdag wel. ,,Dit was de revanche voor de mislukkig van gisteren", twitterde de Liempdenaar opgetogen. ,,Boem, dit is etappezege nummer 2!".

In het algemeen klassement van de Vuelta verandert weinig. Michael Matthews van Orica GreenEdge gaat nog altijd aan de leiding, John Degenkolb draagt de groene trui van het puntenklassement. Kijk ook op www.lavuelta.com. (Foto Koen de Kort: Marc Cleutjens).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Geerts advies Geld en Makelaardij EmielTechniek Doornmalen electro Alfa Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Olieenzo buisman optiek Filipe Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support