09:28:33    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Zondag, 04 mei 2014 09:43 uur, laatst gewijzigd op 04 mei 2014 09:47 uur

Twee minuten stilte op 4 mei

Twee minuten stilte op 4 mei

Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van militaire acties nadien, wordt jaarlijks op 4 mei de nationale dodenherdenking gehouden. Ook in Boxtel, Liempde en Gemonde zijn herdenkingsdiensten én wordt twee minuten stilte gehouden.

De werkgroep 4 en 5 mei van evenementenstichting Boxtel Vooruit geeft de plaatselijke herdenking invulling met een herdenkingsdienst in de Sint-Petrusbasiliek om 18.40 uur en een stille tocht met kransleggingen. Aansluitend vindt een stille tocht plaats die via het Indiëmonument aan de Koppel naar de begraafplaats bij de Heilig Hartkerk aan de Baroniestraat voert. Daar wordt om 20.00 uur twee minuten stilte gehouden.

In Gemonde is om 19.30 uur een korte overweging in de Sint-Lambertuskerk. Een kwartier later start een stille tocht vanaf het kerkplein naar het kruisbeeld op Kerkeind. Hier worden kransen gelegd, brengen de gilden Sint-Joris & Sint-Catharina en Sint-Anthonius & Sint-Sebastiaan een vendelgroet en wordt een gedicht voorgelezen.

Vanaf 19.00 uur wordt in de parochiekerk Sint-Jans Onthoofding een gebedsviering gehouden. Na afloop van de viering gaat het gezelschap in stilte naar het Concordiapark. Bij het monument wordt door leerlingen van basisschool De Oversteek voorgelezen, ook leggen ze een bloemstuk neer. Na afloop is er een kop koffie bij café Het Wapen van Liempde.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel TopSlank Geerts advies Filipe buisman optiek Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Elan Bikes support Huidtherapie Doornmalen electro Podium Boxtel Geld en Makelaardij