22:29:44    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 30 augustus 2013 11:04 uur, laatst gewijzigd op 30 augustus 2013 11:05 uur

'Trek vergunning proefboring in'

\'Trek vergunning proefboring in\'

Op de foto: Maandag reisden burgemeesters en wethouders van Boxtel en Haaren voor een gesprek met minister Henk Kamp. (Foto: Albert Stolwijk).

De gemeente Boxtel heeft een brief gestuurd aan minister Henk Kamp met daarin het verzoek om de vergunning voor proefboringen naar schaliegas in Noord-Brabant in te trekken. Reden is dat ten tijde van het verlenen van de vergunning niet alle nodige informatie en kennis beschikbaar was.

De gemeente stelt dat op dat moment essentiele informatie ontbrak die nu wél voor handen is. Een woordvoerder benadrukt dat het niet gaat om een wanhoopspoging. ,,We denken echt dat de omgevingsvergunning onterecht afgegeven is. We hopen dat minister Kamp de vergunning intrekt zodat een open en transparante discussie over schaliegas kan ontstaan."

Een afschrift van de brief is ook verzonden aan de Tweede Kamer. Boxtel hoopt dat fracties hierover vragen zullen stellen aan minister Kamp. Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) heeft inmiddels bekend gemaakt vragen te gaan stellen.

De gemeente Boxtel erkent dat er een kleine kans is dat het verzoek wordt gehonoreerd. ,,Gezien de opstelling van het ministerie, is er een grote kans dat we geen gehoor krijgen", aldus de woordvoerder.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Filipe Geld en Makelaardij Geerts advies Huidtherapie EmielTechniek Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Toverboom Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Beleef Boxtel Doornmalen electro