07:33:31    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 11 april 2014 13:43 uur, laatst gewijzigd op 11 april 2014 14:14 uur

Transformator kV-station geplaatst

Transformator kV-station geplaatst

Leerlingen van basisschool Sint-Theresia uit Lennisheuvel brachten vrijdagochtend een bezoek aan de bouwplaats van het kV-station op bedrijventerrein Vorst. De kinderen zagen hoe een grote transformator in de zogeheten trafobox van het station werd geplaatst.

De transformator weegt 110.000 kilo en werd met een grote hijskraan in de box geplaatst. Eerder die dag werd ook al een transformator geplaatst. Medewerkers van Enexis en TenneT vertelden de kinderen meer over het kV-station. ,,In de transformatoren wordt hoge spanning omgezet naar lagere waarden. Via kabels onder de grond gaat de energie vervolgens naar verschillende afnemers”, zo luidde de uitleg.

De leerlingen waren onder de indruk van de werkzaamheden en er klonk luid gejuich toen de transformator op de juiste plek terecht kwam. Voor omwonenden wordt volgende maand nog een aparte open dag gehouden. De bouw van het kV-station is aan het einde van het jaar gereed.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Geerts advies Doornmalen electro Alfa Olieenzo Toverboom Café zaal Kloosterzicht Remax-optimus Huidtherapie buisman optiek Filipe Beleef Boxtel Podium Boxtel EmielTechniek Elan Bikes support