07:39:22    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 07 maart 2014 10:03 uur, laatst gewijzigd op 07 maart 2014 14:51 uur

Torvosaurus te zien in Boxtel

Torvosaurus te zien in Boxtel

Op de foto: Een deel van de kaak van de Torvosaurus gurneyi (links op de foto) is authentiek; de rest van de schedel is eromheen gemaakt. (Foto: Marc Cleutjens).

Hij heet Torvosaurus gurneyi, wat zoveel betekent als 'woeste hagedis'. Restanten van deze dinosaurussoort zijn momenteel te zien in oertijdmuseum De Groene Poort aan de Bosscheweg in Boxtel.

Volgens museumdirecteur gaat het om de schedel en enkele stukken van de kaak die geëxposeerd worden. Ze werden gevonden door de Nederlander Aart Walen in Portugal. De vondsten werden donderdag in een wetenschappelijk artikel gepresenteerd en kregen aandacht in tv-programma Pauw & Witteman.

Torvosaurus gurneyi was tien meter lang en had een gewicht van vier- tot vijfduizend kilo. Het dier was volgens Portugese onderzoekers een van de grootste Europese landdinosauriers in de prehistorie. De vondst van Walen dateert uit 2003; toen trof hij ten noorden van Lissabon botten aan.

Meer weten: www.oertijdmuseum.nl.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Alfa EmielTechniek Doornmalen electro TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Geerts advies Beleef Boxtel Elan Bikes support Podium Boxtel Olieenzo buisman optiek