05:30:09    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 10 april 2012 16:48 uur, laatst gewijzigd op 18 april 2012 16:39 uur

Topfilm in Podium Boxtel

De vierde en laatste film in de cyclus over kindervriendschappen in FilmPodiumScopia is de kaskraker ’The Boy In The Striped Pyjamas’. Donderdag 19 april vanaf 20.15 uur wordt deze film vertoond in de grote zaal van Podium Boxtel aan de Burgakker.

’The Boy In The Striped Pyjamas’ is een Engels-Amerikaanse coproductie uit 2008 die is gebaseerd op de bestseller van de Ierse schrijver John Boyne en vertelt over de gruwelen van de Holocaust. Die worden vertoond door de ogen van een kind wiens vader als hoge nazi is gepromoveerd tot commandant van concentratiekamp Auschwitz.

Het filmverhaal volgt het pijnlijk bewustwordingsproces van de achtjarige zoon, waarbij handig gebruik wordt gemaakt van het verschil tussen zijn kinderlijke blik en onze wijsheid achteraf. Een spelletje met de jongen in de gestreepte pyjama loopt hartverscheurend uit de hand...

Kaarten voor deze voorstelling kosten acht euro en zijn te koop bij boekhandel Elckerlijc, UITpunt Boxtel in de bibliotheek en voor aanvang in Podium Boxtel aan de Burgakker. Filmkenner Wim van Liempt zal tijdens een inleiding ingaan op de ontwikkeling van de filmgeschiedenis met betrekking tot de Holocaust.

Na afloop van de film krijgt het aanwezige publiek - evenals na de vorige drie voorstellingen - gelegenheid om een voorkeur voor een film aan te kruisen op een daarvoor speciaal door FilmPodiumScopia samengestelde keuzelijst. De meest gekozen film wordt in Podium Boxtel vertoond op Hemelvaartdag, donderdag 17 mei.

Meer informatie: www.podiumboxtel.nl.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Toverboom Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Doornmalen electro Huidtherapie TopSlank Remax-optimus Elan Bikes support Geld en Makelaardij Geerts advies EmielTechniek Podium Boxtel buisman optiek Meubelmakerijdenberg