RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:56:22    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 13 mei 2011 14:11 uur, laatst gewijzigd op 13 mei 2011 14:12 uur

Toontje begint elke dag om half zeven

Toontje begint elke dag om half zeven

Op de foto: Toon van Esch uit Esch werd zondag 2 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Haaren gehuldigd als sportvrijwilliger van het jaar 2010. (Foto: Peter de Koning).

Toon van Esch (80) uit Esch is zondag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Haaren uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2010 in de categorie sport. Uit handen van burgemeester Frans Ronnes ontving Van Esch een speld en een oorkonde. Naast vier vrijwilligers werden ook vijf sportkampioenen gehuldigd.

Behalve Toon van Esch werden zondag in het gemeentehuis in Haaren ook de vrijwilligers Miet Pijnenborg-Bressers uit Biezenmortel (in de categorie mantelzorg), Henk van Esch uit Haaren (sociaal-cultureel werk) en William van Rijsewijk uit Helvoirt (maatschappelijke dienstverlening) in het zonnetje gezet. De sportkampioenen die dit jaar gehuldigd werden zijn Paula van Dommelen, Paul Broekmeulen, Ben van den Bosch en Jos Huijben uit Haaren en Claire van de Wiel uit Helvoirt.

HART EN ZIEL

Esschenaar Van Esch werd onderscheiden als sportvrijwilliger van het jaar vanwege zijn inspanningen voor tennisvereniging d’Oggelen in Esch. Sinds 1977 verzorgt hij met hart en ziel het onderhoud van de banen en daarnaast ook het groen op het complex. ,,Burgemeester Ronnes was al voor de kerst bij mij langsgekomen om te laten weten dat ik uitgekozen was als sportvrijwilliger van het jaar”, vertelt Van Esch.

Omdat hij al wist wat hem te wachten stond, kon Van Esch zondag met volle teugen genieten van de huldiging. ,,Ik was helemaal niet zenuwachtig, maar juist ontspannen. Geweldig om te zien dat er zo’n 25 mensen speciaal voor mij vanuit Esch naar Haaren waren gekomen om mij te feliciteren, waaronder mijn vrouw en kinderen, mensen van de tennisclub en familie.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Geerts advies SNS Bank Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen