14:24:56    vrijdag, 29 mei 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 24 januari 2014 11:40 uur

Tóch geen winkel in De Rots

Tóch geen winkel in De Rots

Yvonne Snijders, de huidige voorzitter van het bestuur van De Rots en eigenaar van de winkel Anyfma aan de Stationsstraat, vestigt haar zaak toch niet in het gemeenschapshuis in Boxtel-Oost. Eerder werd duidelijk dat in het gemeenschapshuis een kleinschalige winkelfunctie mogelijk is en dat Snijders mogelijkheden zag om haar winkel naar de Nieuwe Nieuwstraat te verplaatsen. Zij ziet hier nu van af, maar benadrukt dat ze betrokken blijft bij De Rots.

De gemeente Boxtel werd donderdag tijdens een gesprek op de hoogte gebracht van het besluit van Snijders. ,,Ik heb deze beslissing genomen om meerdere redenen. Zo staat voor mij de oppervlakte van de nieuwe winkel niet in verhouding met de huurprijs die nodig is voor De Rots. Ook heb ik de afgelopen tijd veel kritiek gehad van mensen en is er nog steeds veel onzekerheid, terwijl ik voor mei uit mijn pand aan de Stationsstraat moet”, aldus Snijders.

Ze benadrukt dat ze bij De Rots betrokken blijft. ,,Wat mij betreft blijf ik gewoon voorzitter. Ook de andere plannen kunnen gewoon doorgaan.” Zo opperde ze eerder al dat materialen uit haar winkeltje gebruikt zouden worden voor nieuwe creatieve cursussen en bijeenkomsten in het gemeenschapshuis. ,,Die spullen kan ik dan gewoon meenemen.” De eigenaar van Anyfma geeft aan dat ze zich met haar winkel elders in Boxtel gaat vestigen. ,,Ik ben op dit moment op zoek naar een nieuw winkelpand.”

Wethouder Tossy de Man van de gemeente Boxtel geeft aan dat ze werd overvallen door het besluit van Snijders. ,,We hebben donderdag een goed overleg gehad. Ik zie dat er met man en macht wordt gewerkt aan De Rots. Een sluitende exploitatie blijft een belangrijk punt, dus daar blijven we over praten.” Ze geeft aan dat in de begroting een bedrag van 105.000 euro is gereserveerd voor De Rots. Daar komt een subsidie van 30.000 euro bij. Het bestuur geeft aan dat dit bedrag wordt gebruikt voor de komst van een lift en renovatie van de keuken en het dak.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom buisman optiek Podium Boxtel Filipe Alfa Doornmalen electro Remax-optimus Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Beleef Boxtel Huidtherapie TopSlank