15:27:31    maandag, 01 juni 2020
brabants centrum logo
Maandag, 07 april 2014 15:25 uur, laatst gewijzigd op 07 april 2014 15:27 uur

Thema-avond over symbolen

Thema-avond over symbolen

Op de foto: Pater Hans de Visser legt uit wat de betekenis is van vroeg-christelijke symbolen, tekens uit de dagelijkse omgeving en symbolen die bij vieringen worden gebruiken. (Foto: Peter de Koning).

De werkgroep ’Toekomst’ van de Sint-Theresiaparochie uit Lennisheuvel organiseert vrijdag 11 april vanaf 19.30 uur een thema-avond over religieuze symbolen. Pater Hans de Visser en vocaal kwartet Luister zijn uitgenodigd voor deze bijeenkomst in de Sint-Theresiakerk.

’Symbolen spreken omdat ze ons leven mede bepalen’. Dat is de gedachte die centraal staat tijdens de thema-avond. In het dagelijks leven komen symbolen terug, maar ook in de kunst en de kerk worden tekens gebruiken zonder dat daarvan de betekenis bekend is. Zo hangen er bij mensen Mariabeeldjes boven de voordeur, dragen personen een kruisje om de hals en staan er symbolen op de paaskaars in de kerk.

De Visser legt uit wat de betekenis is van vroeg-christelijke symbolen, tekens uit de dagelijkse omgeving en symbolen die bij vieringen worden gebruiken. Vocaal kwartet Luister uit ’s-Hertogenbosch brengt een aantal vierstemmige liederen ten gehore die bij het thema aansluiten. De avond duurt tot 21.30 uur. De toegang is gratis.

De Sint-Theresiaparochie meldde al eerder dat zij graag naar buiten wilde treden door activiteiten te organiseren op de grens van de samenleving en de kerk. Zo werd eerder al een korenmiddag en een lenteviering voor jongeren georganiseerd.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Doornmalen electro Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom TopSlank Filipe Huidtherapie Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Olieenzo Podium Boxtel buisman optiek EmielTechniek