04:05:31    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 28 juli 2011 14:23 uur, laatst gewijzigd op 28 juli 2011 14:25 uur

Theater in Oisterwijkse bossen

Theater in Oisterwijkse bossen

Op de foto: Het openluchttheater biedt plaats aan duizend bezoekers. (Foto: Gerard Schalkx).

Natuurtheater Oisterwijk viert dit jaar haar 75-jarig bestaan. Naast een openluchttheater is er ook een poppentheater, een speeltuin én café De Rode Lelie te vinden. Het terrein wordt door veel Boxtelaren bezocht en heeft inmiddels naam gemaakt bij allerlei theatergezelschappen en artiesten uit binnen- én buitenland.

Het openluchttheater in de Oisterwijkse bossen werd in 1936 gerealiseerd, midden in de crisistijd. ,,Er waren veel werklozen en dergelijke projecten werden bedacht als werkverschaffing”, legt exploitant Cees Marsé uit. ,,Het is geïnspireerd op het openluchttheater van de Franse stad Orange. De schaal is exact hetzelfde. Ook hier in Oisterwijk stijgen de zitplaatsen geleidelijk, net als in Orange.”

In totaal biedt het theater plaats aan duizend bezoekers. In de praktijk worden per voorstelling echter maximaal zevenhonderd kaarten verkocht. ,,Aan de zijkant van de tribune is het zicht namelijk erg slecht”, verklaart Marsé. ,,Vroeger werden er wel kaarten verkocht voor die zitplaatsen, maar die waren dan veel goedkoper dan de overige toegangskaarten. Op die manier konden ook minderbedeelden een bezoek aan het theater brengen.”

Het jubileum wordt niet uitgebreid gevierd. ,,We draaien op de bezoekers, dus voor hen doen we wel wat extra’s”, zegt Marsé. ,,Zo krijgen ze bij sommige voorstellingen een gratis cd. En we proberen natuurlijk dit jaar een extra mooi programma samen te stellen.”

Het Natuurtheater Oisterwijk ligt aan de Gemullehoekenweg 147 te Oisterwijk. Meer informatie is te vinden op www.natuurtheateroisterwijk.nl.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Alfa TopSlank Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel EmielTechniek Huidtherapie Doornmalen electro Filipe Elan Bikes support Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Olieenzo Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen