06:03:41    dinsdag, 25 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 08 november 2014 12:38 uur, laatst gewijzigd op 08 november 2014 12:39 uur

Terug naar Frans Bank (93)

Terug naar Frans Bank (93)

Op de foto: Het tekenlokaal in de voormalige Bracbant Havo, vlak voordat dit ten prooi viel aan de slopershamer. Door lekkage in het leegstaande schoolgebouw stond de vloer bijna helemaal blank. (Foto: Peter de Koning).

Momenteel is in museum MuBo een overzichtstentoonstelling met schilderijen en tekeningen van Frans Bank te zien. Zaterdag 15 november verzorgt de 93-jarige Boxtelse kunstenaar en illustrator er vanaf 14.30 uur een lezing en rondleiding. Als oud-docent van mms Sint-Ursula en de Bracbant Havo nodigt Bank met name ook vroegere leerlingen uit om een kijkje te komen nemen.

MuBo is gevestigd in een van de vleugels van de voormalige onderwijsvleugel van het Ursulaklooster aan de Baroniestraat. Naast kunstwerken van Bank zijn er ook foto’s te zien van Peter de Koning, zelf oud-leerling van Bank. De Koning is de Kunststichting Boxtel uitgenodigd om de serie prenten te tonen die hij in 2012 voor Brabants Centrum maakte. Dat was kort voordat het leegstaande schoolgebouw aan de oever van het Smalwater tegen de vlakte ging om plaats te maken voor woningbouw. Bezoekers kunnen 15 november ook zelf oude foto’s uit hun eigen collectie meenemen.

Belangstellenden voor de lezing van Frans Bank kunnen zich aanmelden via e-mail: info@kunststichtingboxtel.nl. De toegangsprijs tot MuBo bedraagt 3,50 euro; een museumkaart is niet geldig.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Remax-optimus Podium Boxtel Olieenzo EmielTechniek TopSlank Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Filipe buisman optiek Toverboom Beleef Boxtel Doornmalen electro