07:46:40    zondag, 31 mei 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 26 september 2014 11:14 uur, laatst gewijzigd op 27 september 2014 13:40 uur

Taalgrenzen verdwijnen...

Taalgrenzen verdwijnen...

Op de foto: Samen met twee mede-scholieren vertelt Renzo Bax in de groep 8 van basisschool De Beemden over zijn ervaringen met tweetalig onderwijs. (Foto: Henk van Weert).

Op de Europese Dag van de Talen, vrijdag 26 september, gaan dag bijna honderd middelbare scholieren van het Elde College in Schijndel terug naar hun basisschool om daar een korte les Engels te geven. De scholieren volgen op het Elde tweetalig onderwijs. Renzo Bax keerde met twee anderen terug juf Ingrid en haar klas in groep 8 van De Beemden in Boxtel-Oost.

In een snel veranderend en steeds mobieler wordend Europa verdwijnen oude taalgrenzen en wordt de beheersing van talen steeds belangrijker. Voor leerlingen, jong en oud, is het motiverend om te ontdekken hoe goed ze zich al in een vreemde taal kunnen redden, aldus de in Boxtel woonachtige Elde-docente Hélène van As.

Brugklasser Renzo (12) vertelde dat hij elke dag in zijn eentje op en neer naar Schijndel fietst, simpelweg omdat er geen andere Boxtelse kinderen in zijn klas zitten. ,,Ik ben ongeveer anderhalf uur per dag met huiswerk bezig. En nee, we hoeven dat niet in het Nederlands én Engels te maken. Het is dus geen dubbel werk." Hoewel het schoojaar nog maar net begonnen is, heeft Renzo het prima naar de zin op het Elde College. ,,Het is er leuker dan op de basisschool", lachte hij.

Ook op de Angelaschool, De Hobbendonken en De Oversteek (Liempde) kwamen Elde-scholieren in de klas op de Europese Dag van de Talen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg buisman optiek EmielTechniek Huidtherapie Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Toverboom Podium Boxtel Elan Bikes support Filipe Geld en Makelaardij Doornmalen electro