02:48:04    woensdag, 19 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 04 februari 2014 16:23 uur, laatst gewijzigd op 04 februari 2014 16:25 uur

Studie naar risico's 'giftreinen'

Studie naar risico\'s \'giftreinen\'

Staatssecretaris Mansveld moet de risico's in kaart brengen van de tijdelijke toename van goederenvervoer per spoor, ook bij Boxtel. Dat is de uitkomst van een debat in de Tweede Kamer, waar werd gesproken over de werkzaamheden aan de Betuwelijn in Duitsland.

Gemeenten en provincies in Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel maken zich zorgen over de toename van het goederenvervoer per spoor omdat de Betuwelijn door werkzaamheden in Duitsland vanaf 2016 minder gebruikt kan worden voor vervoer van gevaarlijke stoffen. De treinen gaan tot 2020 weer over het reguliere spoor rijden.

Tweede Kamerlid Stientje van Velthoven van D66 diende tijdens het debat een motie in, die unaniem werd gesteund. Daarin werd staatssecretaris Mansveld opgeroepen alle risico's van trillingen, geluidhinder en vervoer van chemische stoffen te onderzoeken en in gesprek te gaan met gemeenten en provincies. Mansveld moet in het najaar van 2014 aan de Tweede Kamer rapporteren.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 6 februari. (Foto: Gerard Schalkx).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie EmielTechniek Doornmalen electro buisman optiek Toverboom Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Filipe Podium Boxtel Remax-optimus Olieenzo Meubelmakerijdenberg Geerts advies TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen