18:53:55    dinsdag, 25 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 19 mei 2011 17:16 uur, laatst gewijzigd op 19 mei 2011 17:20 uur

Studenten SintLucas niet in finale

Studentenbedrijf Oja van vakinstelling SintLucas in Boxtel is woensdag niet doorgedrongen tot de finale van het evenement Jong Ondernemen. Met een recyclebare lampenkap won de mini-onderneming onlangs de Brabantse regiofinale van de MBO en HBO-competitie.

HBO-studentenbedrijf Bus Stop Bakery van Fontys Hogeschool Tilburg, die de halve finale haalde met het product cupcakes, is op 16 juni wél van de partij tijdens de nationale eindstrijd van Jong Ondernemen in Aalsmeer. De landelijke winnaars nemen namens Nederland deel aan de Europese eindstrijd. De vier beste MBO en HBO-studentenbedrijven doe mee aan de finale in Aalsmeer.

De Brabantse regiofinale van Jong Ondernemen werd eind april gehouden in het gebouw Kennispoort te Eindhoven van de Kamer van Koophandel Brabant. Daar namen vijf mbo-studentenbedrijven het tegen elkaar op, waaronder die van SintLucas, net als vijf ’college companies’ van het HBO. De bedrijfjes waren op basis van het ondernemingsplan en halfjaarverslag geselecteerd uit 140 studentenondernemingen uit de provincie.

Bij de MBO-studentenbedrijven won de mini-onderneming Oja van SintLucas toen met de ’Natuurlijk’, een recyclebare lampenkap als designproduct die het vooral in de kinderkamer goed doet: in diverse kleuren en beschilderbaar, terwijl pendel en fitting worden meegeleverd. Vanwege warmteontwikkeling is het product van de studenten van SintLucas alleen geschikt voor led- en spaarlampen en dat benadrukt het milieuvriendelijke karakter.

Het bedrijf Oja bestaat uit Anne van Noort, Charlotte Machelessen, Carlijn Timmermans, Eline Heeffer, Job van den Berg, Lizette Sanders, Rianne van der Putten, Sanne Verwijs en Tom Ruijken.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel EmielTechniek Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Olieenzo Beleef Boxtel Geerts advies Remax-optimus Toverboom Huidtherapie TopSlank Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen