09:21:05    donderdag, 27 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 23 januari 2013 16:55 uur, laatst gewijzigd op 27 januari 2013 10:36 uur

Stroomstation komt op Vorst

Stroomstation komt op Vorst

Op de foto: Plannen om een 10-150 kV-station aan te leggen aan de Heringsweg strandden vanwege enkele bezwaren. Het complex is nu geprojecteerd op bedrijventerrein Vorst. (Foto: Tennet).

Tennet en Enexis gaan een hoogspanningsstation bouwen nabij het Rabobank-datacenter op bedrijventerrein Vorst in Boxtel. De voorziening is geprojecteerd tussen het datacenter en het parkje Boscheind.

Eerdere plannen om een zogeheten 10-150 kV-station te bouwen aan de Heringsweg in het buitengebied tussen Boxtel en Oirschot strandden vanwege bezwaren van onder meer de provincie Noord-Brabant. Het complex krijgt een oppervlakte van circa twee voetbalvelden.

Het hoogspanningsstation is nodig om in de groeiende stroombehoefte van het Rabobank-datacenter op bedrijventerrein Vorst te voorzien. Ook andere bedrijven op Vorst en Ladonk kunnen volgens wethouder Wim van der Zanden profijt hebben van de voorziening.

De wethouder heeft de keuze voor deze locatie besproken met werkgeversvereniging WeB en de Commissie Ruimtelijke Ordening Lennisheuvel, CROL. Donderdag 31 januari wordt vanaf 19.30 uur in café De Trol in het kerkdorp een informatieavond gehouden waar alle partijen uitleg geven.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Modecentrum Frans Theelen Filipe Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Toverboom Podium Boxtel Geerts advies Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus TopSlank Geld en Makelaardij EmielTechniek