19:48:02    dinsdag, 25 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 26 mei 2011 21:28 uur, laatst gewijzigd op 27 mei 2011 08:50 uur

Straatspeeldag in Einsteinstraat

Zaklopen, flessenvoetbal en fietscrossen op straat. Het is slechts een greep uit een reeks leuke activiteiten die buurtvereniging In Goede Aarde woensdag 1 juni in de Einsteinstraat organiseert. De drukke straat in de nieuwe Boxtelse woonwijk wordt tussen de Torricellistraat en de Edisonstraat afgesloten voor alle verkeer; alle kinderen zijn van 12.30 tot 16.00 uur de baas op straat...

De straatspeeldag mag dan een feestelijk en zomers karakter hebben, voor buurtvereniging In Goede Aarde is het ook een serieuze aangelegenheid om verkeers- en parkeerproblemen in de duurzame woonwijk aan de kaak te stellen. ,,We willen mensen in de wijk maar ook anderen laten beleven dat de Einsteinstraat geen racebaan is, maar een straat waar veel gezinnen met jonge kinderen wonen”, vertelt voorzitter Sander Ewald van de vijfjarige buurtvereniging.

Niet alleen de hoge snelheden waarmee gemotoriseerd verkeer door de Einsteinstraat rijdt, is een bron van zorg voor de bewoners, zo stelt Ewald. ,,We constateren dat nogal wat auto’s geparkeerd worden op plekken die daarvoor niet bedoeld zijn. Dat kan leiden tot levensgevaarlijke situaties omdat spelende kinderen daardoor niet goed zichtbaar zijn. Soms worden beukenhagen te hoog. Die zorgen er ook voor dat spelende kinderen niet voldoende opvallen.”

De buurtvereniging wil tijdens de straatspeeldag ook aandacht vragen voor spelen op het Newtonplein. Het bestuur vindt dat alle kinderen welkom zijn op het plein, maar zou graag zien dat het groene karakter van het plein in stand wordt gehouden. ,,Daarom gaan we op de straatspeeldag met de kinderen houten schansjes maken, die ze kunnen gebruiken om te fietscrossen. We hopen dat die schansjes kunnen voorkomen dat er zandheuvels opgeworpen worden. Het hout wordt gesponsord door Gamma.”

Voorzitter Ewald hoopt met de andere bestuursleden juist tijdens de aanstaande straatspeeldag op woensdag 1 juni zoveel mogelijk kinderen en hun ouders te mogen begroeten om de saamhorigheid in de wijk In Goede Aarde verder te versterken. ,,Neem dus allemaal zoveel mogelijk speelgoed mee, wij zorgen voor ranja en ballonnen.”

* * *

De redactie van Brabants Centrum betreurt dat in het donderdag 26 mei verschenen artikel een onvolledige en deels onjuiste weergave van het standpunt van zowel de voorzitter als het bestuur over het spelen op het Newtonplein is verschenen. Met name de wens om er samen met alle bewoners een nog mooiere wijk van te maken, is ten onrechte buiten beeld gebleven.

Meer informatie over buurtvereniging In Goede Aarde staat op www.buurtverenigingingoedeaarde.nl.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Filipe Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Remax-optimus Geld en Makelaardij Toverboom Olieenzo EmielTechniek Beleef Boxtel buisman optiek