14:53:54    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 12 juli 2011 16:41 uur, laatst gewijzigd op 13 juli 2011 09:27 uur

Stookvergunning na stormschade

Stookvergunning na stormschade

Op de foto: Beeld van de ravage na de zomerstorm aan de Baarschot in Esch.

Om de vele omgewaaide bomen na de zomerstorm van vorige week sneller te kunnen ruimen, is de gemeente Boxtel deze en volgende maand soepel bij de aanvraag voor stookvergunningen.

Normaliter mogen mensen die in het buitengebied wonen alleen in maart en oktober snoeihout en dergelijke opstoken. Daarvoor geldt een meldingsplicht. ,,Bij aanvragen in andere maanden zijn we doorgaans zeer terughoudend. In juli en augustus willen we daarop een uitzondering maken", vertelt wethouder Peter van de Wiel.

Mensen in het buitengebied die het hout van omver gewaaide bomen en afgebroken takken willen opstoken, dienen ook nu een vergunning aan te vragen. ,,Maar we zullen die verzoeken met de nodige souplesse behandelen. Bovendien willen we de aanvrager binnen twee weken laten horen of hij al dan niet een vergunning krijgt", aldus Van de Wiel. Coalitiepartij Balans pleitte vorige week per brief bij het college van B. en W. om aanvragen voor ontheffing van het stookverbod soepel te behandelen. Een stookvergunning kost 27,50 euro.

De Boxtelse wethouder benadrukt dat het hout van de stormschade ook op de milieustraat ingeleverd kan worden, waarna het wordt versnipperd.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Geld en Makelaardij EmielTechniek buisman optiek Filipe Podium Boxtel Remax-optimus Olieenzo Geerts advies Alfa Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel