18:06:11    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:33 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:33 uur

Stiekem spelen met straatklinkers

Stiekem spelen met straatklinkers

Op de foto: Het was een bijzonder bouwwerk dat in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 maart door onbekenden werd opgetrokken nabij het Ronduutje. (Foto’s: familie Van der Made).

De familie Van der Made keek raar op zaterdagochtend 26 maart. De klinkers die lagen opgestapeld om een terras te bestraten, waren ’s nachts door onbekende passanten gebruikt om een heuse poort te bouwen! Op het fietspad voor de woning aan de Stenen Kamer…

Gerry van der Made kan er wel om lachen: ,,Ze hebben er werk van gemaakt. Kijk eens hoe netjes de stenen allemaal op elkaar zijn gestapeld tot twee pilaren. En dan nog zo’n dwarsstuk waarvoor een plank is gebruikt. Daar is toch wel enig bouwkundig inzicht voor nodig.”

Volgens de bewoonster van de karakteristieke woning Rust-Oord aan de ingang van het protestants kerkhof heeft niemand in de buurt ’s nachts gemerkt dat het bouwwerk werd opgetrokken. Dat ernaast – van dezelfde klinkers – met keurige verontschuldigende letters het woord ’Sorry!’ is gelegd, draagt eraan bij dat er van boosheid bij de familie Van der Made geen sprake is. ,,Het kostte wel wat extra werk, maar uiteindelijk liggen de klinkers waar ze bedoeld waren: bij ons in de tuin.” Twee straatstenen werden voor en achter het achterwiel van een personenauto aan de overkant van de woning gelegd.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen EmielTechniek Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Olieenzo Podium Boxtel Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Geerts advies Filipe TopSlank buisman optiek