05:21:38    maandag, 17 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 27 maart 2014 20:48 uur, laatst gewijzigd op 27 maart 2014 20:50 uur

Ster ZLM Toer weer naar Boxtel

Ster ZLM Toer weer naar Boxtel

Boxtel kan zich ook dit jaar opmaken voor een groots wielerevenement. De Ster ZLM Toer, al twee jaar op rij te gast in deze gemeente, finisht opnieuw in de Stationsstraat. Het etappeschema dat hedenochtend werd gepresenteerd laat zien dat er ditmaal vier finishpassages zijn.

Voorzitter Anton Ganzeboom is enthousiast over het etappeschema dat dit jaar in elkaar is gezet. De Liempdenaar is bovendien opgetogen dat Boxtel opnieuw gastheer is van het altijd spannende slot van de meerdaagse wielerkoers.

Met Marcel Kittel (2012) en Pim Ligthart (2013) als etappewinnaars en Mark Cavendish (2012) en Lars Boom (2013) als eindwinnaars op het podium, kan Boxtel terugkijken op twee geslaagde wielerdagen die duizenden fans naar het centrum lokten.

De Ster ZLM Toer start dit jaar op woensdag 18 juni in Bladel, waar de proloog al ’s middags wordt afgewerkt omdat het Nederlands elftal vroeg in de avond in actie komt op het WK voetbal in Brazilië. De eerste etappe wordt donderdag 19 juni verreden in West-Brabant, vrijdag 20 juni koerst het peloton door Zuid-Limburg.

De Koninginnerit staat zaterdag 21 juni op het programma als in de Ardennen wordt gekoerst. De slotrit start zondag 22 juni in Gerwen en finisht in Boxtel. (Foto: Marc Cleutjens).

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Podium Boxtel Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht TopSlank Remax-optimus EmielTechniek buisman optiek Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Filipe Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel