02:00:07    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 22 juni 2014 15:23 uur, laatst gewijzigd op 22 juni 2014 16:45 uur

Ster ZLM Toer prooi voor Gilbert

Ster ZLM Toer prooi voor Gilbert

Op de foto: Beeld van de eindsprint in de Stationsstraat te Boxtel. André Greipel wint de sprint. (Foto: Albert Stolwijk).

De Belgische wielrenner Philippe Gilbert vertrok zondagochtend vanuit Gerwen met de gele trui, die hij zaterdag a zijn overwinning op La Gileppe mocht aantrekken. De leidende positie kwam niet meer in gevaar, waardoor hij voor de derde keer de Ster ZLM Toer op zijn naam schreef. De Duitser André Greipel won de slotetappe in de Stationsstraat. Alle winnaars worden gehuldigd op de Markt in Boxtel.

De renners werden tijdens de doorkomsten luidkeels aangemoedigd door het publiek, dat in groten getale naar Boxtel was gekomen om naar slotetappe van de Ster ZLM Toer te kijken. In de laatste twee kilometer ontstond een valpartij, waardoor zo'n 25 renners sprintten om de eindzege. Greipel van de ploeg Lotto-Belisol won voor Tyler Farrar, die voor de derde keer in de Ster ZLM Toer op de tweede plaats eindigde.

Brian van Goethem en Iljo Keisse reden al vroeg in de etappe tussen Gerwen en Boxtel weg en kregen een maximale voorsprong van vijf minuten. Op tien kilometer voor de finish werd het duo bijgehaald door het peloton.

Dries Hollanders wist bij aanvang van de slotetappe al dat hij winnaar was van het bergklassement. Timo Roosen won het Pitztal sprintklassement.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo buisman optiek Podium Boxtel EmielTechniek TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Remax-optimus Geerts advies Filipe Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Alfa Huidtherapie Geld en Makelaardij