15:08:37    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 22 juni 2014 10:08 uur, laatst gewijzigd op 23 juni 2014 14:56 uur

Ster ZLM Toer: geen schaliegas!

Ster ZLM Toer: geen schaliegas!

De organisatie van de Ster ZLM Toer maakt zondag in Boxtel een statement tegen schaliegas.

Volgens voorzitter Anton Ganzeboom van de stichting Wielerbelang Schijndel, die de Ster ZLM Toer jaarlijks organiseert, is het idee ontstaan in de samenwerking met de gemeente Boxtel. ,,Alle auto's van de organisatie zijn voorzien van extra stickers, die laten zien dat geen prijs wordt gesteld op schaliegasboringen."

Met het statement bereikt ook de gemeente - met de provincie Noord-Brabant, die zich eveneens schaliegasvrij heeft verklaard - dat er extra aandacht is voor dit vraagstuk. De Ster ZLM Toer is een groot publieksevenement met de nodige media-aandacht, onder meer op regionale en nationale televisie.

De eerste sticker tegen schaliegas werd zondagochtend in Boxtel geplakt door voorzitter Ganzeboom en Ad de Kort, vader van wielrenner Koen de Kort die vandaag in de koers ontbreekt. ,,Koen wil dolgraag de Tour de France rijden en bereidt zich daarop voor in de Ronde van Zwitserland", zo zei De Kort. (Foto: Marc Cleutjens).

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Podium Boxtel Toverboom Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank buisman optiek Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Olieenzo Geld en Makelaardij Doornmalen electro Huidtherapie Filipe Elan Bikes support