08:06:26    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 19 maart 2014 14:35 uur, laatst gewijzigd op 19 maart 2014 18:04 uur

Stemmen tellen in Esch: eitje!

Stemmen tellen in Esch: eitje!

Op de foto: Jan Heesemans (rechts), lid van het stembureau in dorpshuis De Es, ziet erop toe dat iedereen op correcte wijze zijn stem uitbrengt. (Foto: Annelieke van der Linden).

Het bibliotheekpunt in dorpshuis De Es was woensdag voor even omgebouwd tot stembureau. Onder toeziend oog van de leden konden Esschenaren hun stem uitbrengen op één van de vier politieke partijen in de gemeente Haaren. Van een lager opkomstpercentage was omstreeks 12.00 uur nog niets te merken; vergeleken met vier jaar geleden hadden op dat tijdstip ongeveer evenveel mensen hun stem uitgebracht.

320 mensen waren rond het middaguur al langs geweest in De Es. In totaal zijn 1.700 Esschenaren stemgerechtigd. ,,De opkomst in Esch is altijd goed”, laat Jan Heesemans, lid van het stembureau, weten. Hij gaf aan dat het tellen van de stemmen in Haaren een 'eitje' is. ,,Hier gaat het om vier partijen. Ik verwacht dat we de uitslag omstreeks 22.00 uur kunnen brengen.”

Het stembureau in De Es wordt bemand door leden die al tientallen jaren toezien op het democratische proces, op één uitzondering na: de voorzitter. Sjoerd van den Langenberg (23). ,,Vorige week was er een bijeenkomst in de gemeente Haaren over de stembureaus en ik ben de jongste voorzitter in de gemeente. Al moet ik zeggen dat het woord ’voorzitter’ meer aanzien geeft dan dat de rol eigenlijk inhoudt”, lacht de twintiger, die geboren en getogen is in Esch. Inmiddels woont hij al een paar jaar in Nijmegen. ,,Ik heb een volmacht afgegeven aan mijn vriendin, omdat ik vandaag de hele dag hier ben.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Olieenzo Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Remax-optimus buisman optiek Elan Bikes support Geld en Makelaardij Alfa Café zaal Kloosterzicht TopSlank Filipe