09:16:46    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Zondag, 02 maart 2014 09:12 uur, laatst gewijzigd op 06 maart 2014 08:34 uur

Startsein voor 'Kloppend Hart'

Startsein voor \'Kloppend Hart\'

Het uitvoeringsprogramma Kloppend Hart van Het Groene Woud wordt zaterdag 8 maart officieel gelanceerd in Liempde. In een langgevelboerderij aan de Barrierweg 4 geeft gedeputeerde Johan van den Hout (SP) het startschot.

De keuze voor de langgevelboerderij in hartje Liempde is bewust; het monumentale maar ook vervallen pand is al een tijdje in beeld om omgevormd te worden tot een bezoekerscentrum van nationaal landschap Het Groene Woud. Inwoners van Boxtel, Best en Sint-Oedenrode, die de start van ’Kloppend Hart’ willen bijwonen, kunnen de boerderij tijdens de opening bezichtigen.

Het project kan rekenen op een financiële impuls van de provincie Noord-Brabant ter waarde van 9,5 miljoen euro, afkomstig uit de pot voor Landschappen van Allure. Daarmee moeten economie, leefbaarheid en natuur in Boxtel, Best en Sint-Oedenrode volgens Van den Hout een boost krijgen.

De officiële aftrap van Kloppend Hart van Het Groene Woud is zaterdag 8 maart om 14.00 uur. Tot 16.00 uur is de boerderij in Liempde geopend en kunnen bezoekers kennismaken met alle onderdelen van het uitvoeringsprogramma. Van alle projecten zijn vertegenwoordigers aanwezig om uitleg te geven. De toegang is gratis. (Foto: Peter de Koning).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa EmielTechniek Remax-optimus Beleef Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg Toverboom TopSlank Geld en Makelaardij Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Huidtherapie