22:32:24    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 08 maart 2013 09:41 uur, laatst gewijzigd op 12 maart 2013 08:32 uur

'Starterslening moet terug'

\'Starterslening moet terug\'

Op de foto: Voor het in 2011 opgeleverde nieuwbouwplan Heideweg in Liempde maakten veel jongeren gebruik van een starterslening. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

De gemeente Boxtel heeft per 1 januari een aantrekkelijke leenmogelijkheid voor starters op de woningmarkt stopgezet. Reden was dat Rijk en provincie stopten met de medefinanciering. Onlangs heeft minister Stef Blok toch weer 50 miljoen euro beschikbaar gesteld voor startersleningen en daarom moet de regeling ook in Boxtel terugkomen, vindt de raadsfractie van Combinatie95.

In een brief aan het college van B. en W. dringt fractievoorzitter Rien Schalkx van Combinatie95 er op aan maatregelen te nemen om de startersleningen opnieuw in te voeren.

Tijdens een vorige maand gehouden informatieavond van zijn partij constateerde Schalkx dat een starterslening jongeren het definitieve zetje in de rug kan geven om een woning te kopen. ,,Door het verlenen van deze leningen worden niet alleen beginnende huizenkopers geholpen, maar kan ook de doorstroming van de gehele woningmarkt een impuls krijgen”, aldus Schalkx.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Podium Boxtel Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht TopSlank Olieenzo Toverboom Doornmalen electro Huidtherapie Filipe Elan Bikes support buisman optiek Alfa Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Geld en Makelaardij