09:38:21    donderdag, 27 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 17 september 2013 09:05 uur, laatst gewijzigd op 17 september 2013 09:20 uur

Start seizoen natuurwerkgroep

Start seizoen natuurwerkgroep

De Natuurwerkgroep Liempde gaat weer aan de slag in het landschap. Het seizoen gaat zaterdag 21 september van start met een werkochtend aan de Gemondesestraat tussen 09.00 en 12.00 uur.

De komende maanden gaat de Natuurwerkgroep Liempde aan de slag met wilgen knotten, hakhoutbosjes te zagen, een weide te hooien en meer. Hierdoor kunnen meer planten- en dierensoorten zich ontwikkelen en wordt de biodiversiteit bevorderd. Op het natuurterrein aan de Gemondesestraat ligt een bloemenweide. Deze wordt 21 september gemaaid, waardoor bloemen volgend jaar weer kunnen bloeien. Daar profiteren kleine zoogdieren en insecten weer van. Ook de poel wordt opgeschoond door het riet terug te dringen.

Mensen die zin hebben om met een groep in de natuur aan de slag te gaan, kunnen meehelpen. ,,De natuur is er u dankbaar voor”, zo laat de Natuurwerkgroep weten. ,,Er is voor iedereen een passende activiteit, zoals zagen en sjouwen, maar ook zorgen voor de koffie helpen bij veilig werken of het maken van publicaties.” Neem voor informatie contact op met coördinator Eric van Oijen via telefoonnummer 06-374 549 43. (Foto: Albert Stolwijk).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Doornmalen electro Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Filipe TopSlank Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Geerts advies