20:15:41    zondag, 15 december 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 30 oktober 2014 14:45 uur, laatst gewijzigd op 30 oktober 2014 14:47 uur

'Stapelen: mooie kansen'

\'Stapelen: mooie kansen\'

Op de foto: Commissaris Wim van de Donk (tweede van rechts) wordt bijgepraat over de ontwikkelingen in Boxtel door het college van B. en W. (Foto: Peter de Koning).

Voor de tweede keer sinds hij vijf jaar geleden aantrad als commissaris van de koning was Wim van de Donk donderdag 30 oktober in Boxtel. Hij bezocht onder meer de Prinses Amaliaschool, bedrijventerrein Ladonk en kasteelpark Stapelen. Ook de verkeersproblemen rondom de dubbele overweg en de toename van het treinverkeer kwamen aan bod.

Van de Donk zei onder meer onder de indruk te zijn geraakt van kasteelpark Stapelen. ,,Een prachtige groene long in hartje Boxtel. Die verdient het om meer toegankelijk te worden en gelukkig zijn de paters assumptionisten als eigenaar daartoe bereid. Nu nog verscholen achter welhaast een Berlijnse muur, biedt het gebied mooie kansen die we moeten grijpen. Als provinciebestuur werken we daar graag aan mee door geld beschikbaar te stellen dat we hebben verdiend met de verkoop van energiebedrijf Essent."

Van de Donk doelde daarmee op het provinciale programma Landschappen van Allure waarin ook Stapelen is opgenomen. De gemeente Boxtel krijgt voor dit en andere projecten in totaal 9,6 miljoen euro beschikbaar.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Olieenzo Beleef Boxtel Doornmalen electro Gemeente Boxtel Geerts advies