23:15:57    zaterdag, 30 mei 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 01 november 2014 13:05 uur, laatst gewijzigd op 01 november 2014 13:53 uur

Staande ovatie theater BoeL

Staande ovatie theater BoeL

Op de foto: Een Boxtelse 'western' mondt uit in fraai staaltje totaaltheater door stichting BoeL. (Foto: Peter de Koning).

Een staande ovatie en een karrenvracht aan complimenten. Dat was donderdagavond de beloning voor de première van ‘De Goei, de Kwaai en de Lillike’. Deze totaaltheater-voorstelling van Stichting BoeL is het resultaat van een maandenlange voorbereiding door een hechte groep van zo’n dertig vrijwilligers.

Het verhaal gaat over een Boxtelse jongen die eind 19e eeuw opgroeit in het Wilde Westen en via allerlei omzwervingen terugkeert naar zijn geboortegrond. Het is niet zomaar een theaterstuk, maar een aanstekelijke mix van toneelspel, gedichten, korte films, animaties en muziek die speciaal voor deze voorstelling is geschreven.

‘De Goei, de Kwaai en de Lillike’ is ongekend populair. Op 1 augustus waren alle kaarten al uitverkocht voor de avonduitvoeringen op donderdag 30 en vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november. Vanwege die grote belangstelling vindt morgen, zondag 2 november een extra matinee plaats (aanvang 14.30 uur), mede mogelijk gemaakt door woonstichting Sint-Joseph en nieuwsblad Brabants Centrum. En ook deze voorstelling is uitverkocht.

Auteur: Peter de Koning

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Huidtherapie buisman optiek Alfa Filipe Geerts advies Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Toverboom EmielTechniek Doornmalen electro TopSlank Geld en Makelaardij Podium Boxtel