05:16:06    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 04 mei 2011 10:39 uur, laatst gewijzigd op 07 mei 2011 10:11 uur

Sportschool HiPa sluit deuren

Sportschool HiPa sluit deuren

Op de foto: Voor sportschool HiPa aan de Ons Doelstraat dreigt het einde. (Foto: Henk van Weert)

De verhuizing van sportschool HiPa van de Ons Doelstraat naar de Duit is van de baan. De kosten om de bovenverdieping van koetsenbouwer KCS in te richten belopen tussen de 300.000 en 400.000 euro en dat bedrag kunnen Hilde en Paul Ketelaars niet opbrengen.

Op de huidige locatie, waar omwonenden bezwaar maakten tegen de sportschool, krijgt HiPa geen respijt, zo hebben de exploitanten vorige week van burgemeester Frank van Beers te horen gekregen. ,,Als we op 15 mei niet stoppen, krijgen we een dwangsom van 30.000 euro opgelegd", aldus Hilde Ketelaars.

Aan de Staarten, op bedrijventerrein Ladonk, heeft HiPa een nieuwe locatie gevonden waar de sportschool gevestigd zou kunnen worden. ,,De gemeente wil om voor ons onbegrijpelijke redenen niet meewerken aan een verhuizing naar die plek. Daarom rest ons niets anders dan de deuren te sluiten. Na 15 mei staan 425 sporters in de kou."

Het college van B. en W. ziet de verhuizing naar Ladonk niet zitten en wil niet meewerken aan een ontheffing, zo is deze week besloten. Het bestemmingsplan laat een sportschool op het bedrijventerrein niet toe, meldt wethouder Wim van der Zanden.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel buisman optiek Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Filipe Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Toverboom Beleef Boxtel TopSlank Olieenzo Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro