11:36:27    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 05 januari 2013 17:31 uur, laatst gewijzigd op 05 januari 2013 18:12 uur

Sportpenning Michael van Gerwen

Sportpenning Michael van Gerwen

Op de foto: Michael van Gerwen deelt handtekeningen uit aan zijn fans op de Markt in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

Darter Michael ’Mighty Mike’ van Gerwen (23) is tijdens een huldiging op de Markt in Boxtel onderscheiden met de sportpenning van de gemeente Boxtel. Enkele honderden inwoners trotseerden de regen om de huldiging van Van Gerwen bij te wonen.

Van Gerwen werd onderscheiden vanwege zijn prestaties tijdens het wereldkampioenschap darts dat tot Nieuwjaarsdag in Londen werd gehouden. De Boxtelaar verloor in de finale van vijftienvoudig wereldkampioen Phil Taylor.

Sportwethouder Willie van de Langenberg omschreef Van Gerwen als een groot sportman die nog aan het begin van de mooie carrière staat. Burgemeester Hans van Brummen gaf aan dat de darter Boxtel op de kaart heeft gezet. ,,Iedereen weet nu waar Boxtel ligt, dankzij Michael van Gerwen.”

Van Gerwen toonde zich ingenomen met de grote toeloop op de Markt. ,,Ik sta hier met knikkende knieën. Ik ben nu nerveuzer dan in een zaal met vijfduizend fans.” De darter bedankte zijn fans en had een leuke tip: ,,Drink iets lekkers in de kroeg en maak er met z’n allen een gezellige middag van.”

Een uitgebreide reportage in woord en beeld verschijnt in Brabants Centrum van donderdag 10 januari.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Filipe Geld en Makelaardij Podium Boxtel Alfa Elan Bikes support Olieenzo TopSlank Café zaal Kloosterzicht Geerts advies EmielTechniek Beleef Boxtel Toverboom Meubelmakerijdenberg