21:17:11    woensdag, 19 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 02 november 2011 11:41 uur, laatst gewijzigd op 02 november 2011 21:02 uur

Spoorboekje taboe in Boxtel

Spoorboekje taboe in Boxtel

Op de foto: Beeld van het NS-station in Boxtel. (Archieffoto Albert Stolwijk).

Station Boxtel ligt in 2020 aan spoorbanen waarvoor geen spoorboekje meer van kracht is. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu voert dan het spoorboekloos rijden in, waardoor op de trajecten Eindhoven-Tilburg en Eindhoven-'s-Hertogenbosch per uur zes intercity's en zes sprinters gaan rijden.

De plannen van het ministerie zijn niet nieuw, maar lijken nu een definitief karakter te krijgen. De rijksoverheid wil met provincies en gemeenten gaan overleggen hoe het spoorboekloos rijden kan worden ingevoerd. De maatregel gaat gelden voor hele drukke trajecten, zoals Schiphol-Lelystad en Schiphol-Nijmegen.

Voor Boxtel is van belang dat ook de trajecten Alkmaar-Eindhoven en Den Haag-Eindhoven op de nominatie staan voor spoorboekloos rijden. Tussen Tilburg en Eindhoven gaan vier intercity's rijden, tussen 's-Hertogenbosch en Eindhoven worden dat er zes. Er gaan volgens berichtgeving van de rijksoverheid niet meer sprinters rijden.

Lees hier meer over het spoorboekloos rijden, zoals voorgesteld door het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Huidtherapie Podium Boxtel Geld en Makelaardij TopSlank Remax-optimus Toverboom Beleef Boxtel buisman optiek Olieenzo Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht