10:02:15    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 24 januari 2013 11:30 uur, laatst gewijzigd op 25 januari 2013 11:33 uur

Spookfactuur ook in Boxtel

Op de website van de nationale helpdesk voor vragen en meldingen over fraude, maar ook op Klacht.nl, staat de rekening van het Centrale Bedrijven Register al in de rij met spookfacturen. De brief is sinds deze week opnieuw in omloop en is ook verspreid bij bedrijven in Boxtel.

De factuur, met als afzender de Driekoningendwarsstraat 10 in Arnhem, meldt dat bedrijven een bedrag moeten betalen voor de vermelding van gegevens in het Centrale Bedrijven Register. Een Boxtelse onderneming kreeg een rekening van 279,65 euro.

Opvallend is de foutieve BTW-omschrijving. Er wordt een BTW-percentage van 19 procent is vermeld, terwijl dit sinds 1 oktober vorig jaar is verhoogd naar 21 procent. Via www.fraudehelpdesk.nl kunnen bedrijven melding maken van de spookfactuur.

Volgens een woordvoerster van de gemeente Boxtel zijn ook andere spookfacturen in omloop. Bovendien worden momenteel - zogenaamd uit naam van de gemeente - advertenties geworven voor een digitale gemeentegids. Boxtel doet uitsluitend zaken met Lokaal Totaal.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg EmielTechniek TopSlank Remax-optimus Geerts advies Geld en Makelaardij Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Filipe buisman optiek Beleef Boxtel