07:48:11    donderdag, 27 februari 2020
brabants centrum logo
Maandag, 28 januari 2013 11:24 uur, laatst gewijzigd op 28 januari 2013 11:26 uur

'Snel akkoord over Pantarhei'

\'Snel akkoord over Pantarhei\'

Op de foto: Op de hoek Molenstraat-Jan Kruijsenstraat moeten dertig duurzame gebouwde woningen verrijzen. Elf daarvan zijn bestemd voor starters. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Wethouder Wim van der Zanden van de gemeente Boxtel hoopt in februari een overeenkomst te ondertekenen voor een bouwplan voor het braakliggende terrein Pantarhei. Projectontwikkelaar Bouwfonds wil daar dertig duurzame woningen realiseren. Elf daarvan worden gereserveerd voor starters op de woningmarkt.

Veertien maanden geleden bereikten het gemeentebestuur en de projectontwikkelaar al mondeling een principeakkoord. Het bod dat Bouwfonds uitbracht voor aankoop van het gesaneerde perceel werd geaccepteerd door de gemeente. Het viel niet mee om daarna de mondelinge afspraken ook juridisch juist op papier te zetten. ,,Oorzaak is de economisch moeilijke periode waarin we nu verkeren. De verdeling van risico’s was een van punten waarover nog overeenstemming moest worden verkregen”, antwoordde Van der Zanden vorige week tijdens de raadsvergadering op vragen van de SP.

Na ondertekening van de overeenkomst zal nog niet meteen de schop in de grond gaan. Eerst moet nog een bouwvergunning worden afgegeven. Het moment van bouwen is aangebroken als de laatste eventuele bezwaarmaker in het ongelijk is gesteld.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Toverboom Geerts advies Filipe Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg TopSlank Remax-optimus Huidtherapie Olieenzo buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij EmielTechniek Doornmalen electro