22:18:57    maandag, 15 juli 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 14 september 2013 12:54 uur, laatst gewijzigd op 14 september 2013 13:11 uur

Sluitsteen voor Dobbeleijnstraat 2

Sluitsteen voor Dobbeleijnstraat 2

Op de foto: De Boxtelse wethouder Willie van de Langenberg reikt de monumnentenprijs Sluitsteen uit aan Marina van Grinsven en Dick de Lange uit Liempde. (Foto: Albert Stolwijk).

Dick de Lange en Marina van Grinsven uit Liempde hebben zaterdagochtend in de Boxtelse raadzaal de Sluitsteen in ontvangst genomen. Zij kregen de tweejaarlijkse monumentenprijs uit handen van wethouder Willie van de Langenberg.

De boerderij met bijgebouwen van de familie De Lange, een rijksmonument aan de Pastoor Dobbeleijnstraat 2 in Liempde, wordt gekenschetst als een plek waar de juiste balans is gevonden tussen economisch verantwoord bezig zijn en behoud van agrarisch cultureel erfgoed.

Bijgebouwen stonden centraal in de beoordeling door een onafhankelijke jury. Die beoordeelde de voorbije maanden op uitnodiging van de monumentencommissie dertien locaties.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Huidtherapie Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Olieenzo Proef Culinair