15:56:22    zondag, 31 mei 2020
brabants centrum logo
Maandag, 24 november 2014 14:51 uur, laatst gewijzigd op 24 november 2014 15:05 uur

Sloop Lourdesgrot Stapelen

Sloop Lourdesgrot Stapelen

Op de foto: Maandagochtend is de bijna honderd jaar oude Lourdesgrot in kasteelpark Stapelen gesloopt door aannemingsbedrijf Van Pinxteren. (Foto: Albert Stolwijk).

Maandagochtend is de buiten gebruik geraakte Lourdesgrot in kasteelpark Stapelen gesloopt. Het in 1917 door de paters assumpionisten bij hun begraafplaats opgetrokken bouwwerk stond op instorten en was verworden tot een openbaar urinoir. Dat meldde directeur Sjaak Beirnaert van de Assumptiestichting, die het park en het kasteel beheert. De grot keert elders in het park op eigentijdse wijze terug.

Met subsidie uit het provinciale programma Landschappen van Allure moet kasteelpark een meer toegankelijk wandelgebied waar bezoekers kunnen genieten van kunst, stilte en natuur. De sloop van de in 1917 gebouwde Lourdesgrot is een eerste aanzet daartoe. Op deze plek wordt volgend jaar een zogeheten ‘stiltemoment’ geplaatst dat is ontworpen door studenten van mbo-school SintLucas. Het wordt een plek waar bezoekers van het park tot bezinning kunnen komen. In het park worden ook achttien zieke bomen gerooid, waaronder een majestueuze eik.

De werkzaamheden in park Stapelen, waarover meer is te lezen in de papieren editie van deze krant van donderdag 20 november, worden uitgevoerd door het Boxtelse aannemingsbedrijf Van Pinxteren.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Geerts advies EmielTechniek Olieenzo Geld en Makelaardij Alfa Filipe Podium Boxtel Elan Bikes support buisman optiek Beleef Boxtel TopSlank