15:57:04    vrijdag, 28 februari 2020
brabants centrum logo
Zondag, 18 november 2012 16:30 uur, laatst gewijzigd op 19 november 2012 09:44 uur

Sinterklaas komt aan in Boxtel

Sinterklaas komt aan in Boxtel

Op de foto: Sinterklaas is er weer! De Goedheiligman kwam zondagmiddag aan in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

Nadat Sinterklaas zaterdagmiddag aankwam in Nederland, bracht  hij zondagmiddag een bezoek aan Boxtel, Liempde en Gemonde. Per boot arriveerde de Goedheiligman in Boxtel waar hij op passende wijze door burgemeester Hans van Brummen werd ontvangen: met een zelfgeschreven gedicht.

Ondanks het regenachtige weer waren veel Boxtelse kinderen met hun ouders naar de Deken De Wijsstraat gekomen. De meeste bezoekers hadden een kussen meegenomen voor Sinterklaas. De Goedheiligman was namelijk zijn kussen kwijt én zijn grote boek. De Lolpiet bleek deze in zijn bezit te hebben. ,,Gelukkig maar dat het weer terecht is", zei Sinterklaas. ,,Anders had ik niet geweten wat voor cadeautjes iedereen wil hebben."

Ook in Liempde en Gemonde werden Sinterklaas en de Zwarte Pieten feestelijk onthaald. In Gemonde werd de Goedheiligman voor het eerst ontvangen door burgemeester Jan Pommer, voorheen werd dit gedaan door pastoor Piet Goedhart. Dat ook kinderburgemeester Ymke aanwezig was vond de Sint erg bijzonder.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Filipe Huidtherapie TopSlank Remax-optimus Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Doornmalen electro Toverboom