08:22:56    donderdag, 27 februari 2020
brabants centrum logo
Zondag, 03 november 2013 09:46 uur, laatst gewijzigd op 03 november 2013 09:48 uur

SintLucas verovert etalages

SintLucas verovert etalages

In leegstaande winkelpanden in het centrum van Boxtel is sinds deze week werk van studenten van SintLucas te zien. Om de etalages van de winkels op te fleuren, benaderde centrummanager Willemijn Wijdenes studenten van de mbo-opleiding met het verzoek de panden aantrekkelijker te maken.

De vierdejaars studenten Lisa Baggen en Kiki Brands mochten zich uitleven in de etalage van het pand aan de Rechterstraat 6a, waar voorheen BelCompany was gevestigd. Het tweetal liet zich inspireren door twee teksten. Kiki richtte zich op de uitspraak ’Destroy to create’ en Lisa werd geïnspireerd door een songtekst van haar favoriete zanger John Mayer: ’Paperdol, step out of that black chiffon’. De etalage bestaat uit twee delen waarvan beide studenten er eentje mochten inrichten.

Niet alleen het pand aan de Rechterstraat 6a is opgevrolijkt, ook de winkels op de adressen Markt 31, Rechterstraat 25, Rechterstraat 46 en Croonpassage 39 zijn ingericht door studenten van SintLucas. Centrummanager Wijdenes wil de leegstaande panden hiermee een betere uitstraling geven. ,,Het is goed voor de sfeer in het centrum als de etalages in ieder geval gevuld zijn”, vindt Wijdenes. ,,Er zitten weliswaar geen winkels in, maar de uitstraling is beter en gezelliger. Het ziet er veel attractiever uit.”

Eigenlijk zou ook het pand aan de Stationsstraat waar voorheen Action, Prijstopper en It’s gevestigd waren, worden ingericht door SintLucas. De winkel is echter tijdelijk verhuurd aan een kledingzaak. Makelaar Trieling & Jacobs kon deze week nog niet vertellen om welke keten het gaat.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen buisman optiek Huidtherapie Toverboom Geerts advies EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Geld en Makelaardij TopSlank Podium Boxtel Olieenzo Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg