RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:20:55    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 26 september 2013 15:09 uur, laatst gewijzigd op 26 september 2013 15:11 uur

'SintLucas' snel bij Raad van State

\'SintLucas\' snel bij Raad van State

Op de foto: Onder toeziend oog van een archeoloog is deze week gestart met het afgraven van de bouwput voor een nieuw atelier van SintLucas aan de Burgakker. (Foto: Peter de Koning).

Donderdag 10 oktober dient de beroepszaak tegen de nieuwbouw van mbo-school SintLucas. Dat heeft de Raad van State in Den Haag donderdag laten weten aan de vakinstelling. Er is geen bouwstop opgelegd zodat de werkzaamheden die deze week zijn hervat op de bouwlocatie naast de Levensschool door kunnen gaan.

Nadat de voorzieningenrechter in ’s-Hertogenbosch de bezwaarmakers vorige week in het ongelijk stelde, is deze week onder begeleiding van een archeoloog de bouwput verder uitgegraven. ,,De funderingen van een oud textielfabriekje uit de 19e eeuw worden daarbij in kaart gebracht”, aldus facilitair manager Hans van Lokven van SintLucas.

Sinds november vorig jaar lag de bouw van een nieuw atelier voor creatieve vakmensen stil. Milieuvereniging Het Groene Hart is het er niet mee eens dat de oude funderingen worden verwijderd en tekende bezwaar aan tegen de omgevingsvergunning die de gemeente Boxtel verleende. Bij die procedure haakten ook twee omwonenden aan die van mening zijn dat de nieuwbouw van SintLucas hen aantast in hun privacy.

De bezwaarmakers kondigden aan tegen de uitspraak van de Bossche rechter in beroep te gaan. Zoals vandaag bekend werd, dient die zaak dus op 10 oktober. Onduidelijk is nog of de staatsraad over twee weken tijdens de zitting direct uitspraak doet. ,,Maar in principe zou dat mogelijk kunnen zijn”, aldus Van Lokven.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Doornmalen electro Huidtherapie Geld en Makelaardij Geerts advies