18:57:59    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:10 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:10 uur

SintLucas ontwerpt interieur hospice

SintLucas ontwerpt interieur hospice

Op de foto: In de hal van het Liduinaziekenhuis zijn zestien interieurontwerpen te zien die SintLucas-studenten maakten voor het in aanbouw zijnde hospice. Veel bezoekers nemen een kijkje bij de expositie. (Foto: Albert Stolwijk).

In de centrale hal van het Liduinaziekenhuis is momenteel een kleine expositie ingericht met ontwerpen voor de inrichting van het in aanbouw zijnde hospice. Zestien eindejaarsstudenten van vakinstelling SintLucas werkten hun ideeën uit. Drie ervan worden samengevoegd voor de definitieve uitvoering.

De studenten van SintLucas kregen de opdracht om een huiselijke sfeer te ontwerpen voor het interieur van het hospice. Want het moet vooral geen koude, kille ziekenhuisomgeving worden, waar terminale patiënten hun laatste levensdagen doorbrengen.

De Stichting Vrienden van het Hospice zamelt geld om die huiselijke inrichting te bekostigen en klopte bij SintLucas aan voor hulp. Stichtingsvoorzitter Huub van Susante toont zich blij verrast met de ontwerpen van de studenten: ,,Niet alleen door de kwaliteit van hun voorstellen, ook door de betrokkenheid die de jongeren aan de dag legden. Sommigen zijn zelf in bestaande hospices gaan kijken om zelf te zien en te voelen hoe het daar is.”

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Remax-optimus buisman optiek EmielTechniek Beleef Boxtel Toverboom Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Meubelmakerijdenberg Geerts advies