02:50:07    woensdag, 19 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 19 september 2013 14:04 uur, laatst gewijzigd op 19 september 2013 17:22 uur

SintLucas kan gaan bouwen

SintLucas kan gaan bouwen

Op de foto: Aan de oever van de Dommel, op de plek waar in 2009 een oud atelier (rechts) afbrandde, kan mbo-school SintLucas verder met nieuwbouw. (Foto: Albert Stolwijk).

Mbo-school SintLucas kan verder met de bouw van een nieuw atelier aan de Burgakker in Boxtel. De voorzieningenrechter heeft donderdag de bezwaren die milieuvereniging Het Groene Hart en twee omwonenden indienden tegen de verleende omgevingsvergunning ongegrond verklaard.

De gemeente Boxtel heeft niet in strijd met haar eigen regels gehandeld toen zij toestemming verleende om op het terrein naast de Levensschool grond af te graven voor de bouw van een kelder. En ook de plaatselijke welstandscommissie handelde overeenkomstig de regels, stelt de rechtbank in ’s-Hertogenbosch. Het ingediende beroep door Het Groene Hart en beide buren is ongegrond verklaard en de voorlopige voorziening, waarom werd gevraagd om de bouw tegen te houden, is afgewezen. De bezwaarmakers kunnen nog naar de Raad van State stappen om hun gelijk te halen. Of zij dat doen is op dit moment nog niet bekend.

Facilitair manager Hans van Lokven van SintLucas reageerde donderdagmiddag opgelucht. ,,Morgen plaatst aannemingsbedrijf Drijvers de bouwketen terug en vanaf maandag wordt er weer gewerkt. We willen nog voor de winter 'uit de grond' zijn. Hopelijk dat onze huidige vierdejaars studenten in april in de nieuwbouw nog hun eindexamenwerk kunnen presenteren."

In november 2012 werd de bouw van het nieuwe atelier op last van de rechter stilgelegd; drie maanden eerder werden op het bouwperceel aan de oever van de Dommel de fundamenten van een oud textielfabriekje blootgelegd. Deels blijven die behouden, maar verderop in het terrein is dat onmogelijk stellen SintLucas en de gemeente Boxtel, die de bouwvergunning verleende. Conservering van archeologische vondsten op het bouwterrein zou niet haalbaar zijn omdat bodemverontreiniging moet worden gesaneerd.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Geerts advies Podium Boxtel Olieenzo Doornmalen electro Beleef Boxtel EmielTechniek Remax-optimus Toverboom Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie buisman optiek