07:52:05    zondag, 23 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 16 mei 2013 12:18 uur, laatst gewijzigd op 16 mei 2013 12:21 uur

SintLucas in ondernemersfinale

SintLucas in ondernemersfinale

Op de foto: Bewoners van Simeonshof hielpen de minionderneming Tussen(haak)jes vorig jaar met het haken van jasjes voor flesjes en potjes. (Foto: Peter de Koning).

De miniondernemingen Tussen(haak)jes en ZESdesign, die dit schooljaar zijn opgestart door leerlingen van SintLucas, staan in de MBO-finale van Jong Ondernemen. Bij deze competitie gaan studentenbedrijven de strijd met elkaar aan. De eindstrijd vindt plaats op maandag 10 juni.

Zeven vierdejaars studenten van de Boxtelse opleiding SintLucas startten met de minionderneming Tussen(haak)jes waarbij ze duurzame producten produceren met bewoners van woonzorgcentra en andere instellingen. Ook bewoners van woonzorgcentrum Simeonshof hielpen vorig jaar mee. Zo worden gehaakte 'jasjes' voor potjes en vazen gemaakt. ZESdesign bestaat uit vijf studenten. Zij bedachten een modulair bloembakkensysteem waarbij gebruikers deze bakken zelf kunnen combineren.

De deelnemers werden woensdag in de halve finale beoordeeld op hun ondernemingsplan, halfjaarverslag, de bedrijfspitch en de uitwerking van een opdracht. Ook in de categorie HBO vindt deze competitie plaats. De finale is op maandag 10 juni in het DeLaMar theater in Amsterdam. Hier worden de MBO- en HBO-studentenbedrijven van het jaar gekozen. Het winnende bedrijf in de categorie MBO mag half juli naar Londen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies TopSlank Huidtherapie Geld en Makelaardij buisman optiek Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Olieenzo EmielTechniek Remax-optimus Filipe Podium Boxtel Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel