20:12:47    maandag, 25 mei 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 26 januari 2013 13:30 uur, laatst gewijzigd op 27 januari 2013 09:19 uur

SintLucas houdt open huis

SintLucas houdt open huis

Op de foto: Een hoogtepunt tijdens de open dag van SintLucas; negentien modellen toonden op de catwalk opvallende creaties in allerlei soorten en maten. (Foto: Gerard Schalkx).

MBO-opleiding SintLucas in Boxtel presenteerde zich vrijdag en zaterdag aan potentiële nieuwe leerlingen en andere belangstellenden. Behalve scholieren behoorden ook ouders, decanen en ondernemers tot de ruim drieduizend bezoekers die op de open dagen afkwamen. Het motto van het tweedaagse evenement was dit keer ’Ja, ik wil’.

Het normaal zo bruisende evenement werd overschaduwd door het overlijden van een twintigjarige studente van SintLucas. De leerling kwam donderdag om het leven door een noodlottig ongeval. Op een rustige plek in het schoolgebouw, in de kamer naast het kantoor van directeur Walther Tibosch, is vrijdagmiddag voor haar een stilteruimte met een condoleanceregister ingericht. ,,De open dagen gaan door, maar de stemming bij de directie, leerlingen en medewerkers is uiteraard heel anders dan normaal. We zijn allemaal erg geschokt door dit droevige nieuws. Wij vragen hiervoor bij de entree van de school begrip van de bezoekers”, liet Tibosch zaterdagmorgen weten.

De open dagen, die dit keer om begrijpelijke redenen gehouden werden in een sobere en ingetogen sfeer, biedt de Boxtelse vakinstelling elk jaar de kans om de opleidingen en alle andere facetten van de school aan het publiek te tonen. De bezoekers genoten zaterdag onder meer van de professioneel opgezette creatie- en modeshow die opgevoerd werd door eindexamenkandidaten van de studierichting 'vormgeving en productpresentatie'.

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Huidtherapie Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Olieenzo Remax-optimus Geerts advies Doornmalen electro EmielTechniek TopSlank Alfa