06:22:44    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 25 september 2013 11:16 uur, laatst gewijzigd op 25 september 2013 11:17 uur

SintLucas hervat nieuwbouw

SintLucas hervat nieuwbouw

Op de foto: Woensdagochtend waren graafmachines bezig om de kelder voor het nieuwe atelier van SintLucas verder uit te graven. De werkzaamheden startten al in november 2012 maar werden op last van de rechtbank stilgelegd. (Foto: Marc Cleutjens).

Het Bossche aannemingsbedrijf Drijvers heeft deze week de bouwwerkzaamheden hervat voor een nieuw atelier van de Boxtelse mbo-school SintLucas. De voorzieningenrechter wees vorige week de bezwaren af, maar milieuvereniging Het Groene Hart en twee omwonenden gaan daartegen in beroep bij de Raad van State.

,,Dat het werk wordt hervat, is geen poging om de bezwaarmakers uit te dagen”, benadrukte bestuursvoorzitter Walther Tibosch van SintLucas dinsdag. ,,Zolang de bestuursrechter niet vraagt om de bouw op te schorten, kunnen we verder. Komt zo’n verzoek wel, dan geven we daar natuurlijk gehoor aan. Op datzelfde moment kunnen we de Raad van State ook formeel vragen de kwestie met voorrang te behandelen.”

Naast de Levensschool aan de Burgakker wil SintLucas een atelier voor de opleiding tot creatief vakman realiseren. De gemeente Boxtel heeft daarvoor een bouwvergunning afgegeven.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Toverboom Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Olieenzo EmielTechniek buisman optiek Remax-optimus Filipe Doornmalen electro