09:16:24    donderdag, 04 juni 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 10 mei 2014 13:17 uur, laatst gewijzigd op 13 mei 2014 16:58 uur

SintLucas-bedrijfjes in finale

SintLucas-bedrijfjes in finale

Op de foto: Onderwijsminister Jet Bussemaker werd onlangs tijdens een werkbezoek aan vakinstelling SintLucas bijgepraat door voormalig bestuursvoorzitter Walther Tibosch en studenten van de minionderneming Bloom over hun product Tulipa, bestaande uit een designkruk.

De miniondernemingen Bloom en UP! van de Boxtelse vakinstelling SintLucas (mbo) hebben de nationale finale bereikt van het evenement Jong Ondernemen. Twaalf mbo- en evenzoveel hbo-studentenbedrijven gingen vrijdag de strijd met elkaar aan voor een plek in de eindstrijd.

Tijdens de halve finale werden de deelnemende teams van verschillende scholen, waaronder ook ’De Rooi Pannen’ uit Tilburg, streng beoordeeld op hun ondernemingsplan, halfjaarverslag, de bedrijfspitch en de uitwerking van een case. Plaats van handeling was het hoofdkantoor van ABN Amro in Amsterdam. Het sudentenbedrijf Bloom bereikte de finale met hun ontwerp van een designkruk en UP! met een multifunctionele telefoonhoes van gerecycled leer.

Van beide onderwijsniveaus staan op maandag 2 juni zes teams in de finale in het Beatrix Theater te Utrecht waar de mbo- en hbo-student company van het jaar gekozen worden. De beste studentenbedrijven gaan vervolgens door naar de Europese finales, waarbij de mbo-winnaar eind juli Nederland gaat vertegenwoordigen in Tallinn, de hoofdstad van Estland.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Beleef Boxtel buisman optiek Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Filipe Elan Bikes support Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Alfa Olieenzo Geerts advies Toverboom