04:47:25    vrijdag, 29 mei 2020
brabants centrum logo
Zondag, 23 november 2014 17:38 uur, laatst gewijzigd op 23 november 2014 17:47 uur

Sint vindt slaapplek in Esch

Sint vindt slaapplek in Esch

Op de foto: Sinterklaas wordt welkom geheten op het podium in dorpshuis De Es. Daar hakte de Sint de knoop door. Hij logeert de komende weken in 'De Opgang', de ruimte achter de sacristie van de Sint-Willibrorduskerk. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

Het was de afgelopen dagen het gesprek van de dag in Esch. Waar zou Sinterklaas toch moeten logeren in het dorp? Woonzorgcentrum Sint-Jozef, de vertrouwde verblijfplaats van de goedheiligman, is immers vanwege een verbouwing geen optie.

Na een zonder al te veel problemen verlopen aankomst bij de brug aan de Spankertstraat, zette de Sint zondagmiddag met zijn pieten en begeleid door de fanfare Sint-Willibrordus en alle aanwezige kinderen koers naar dorphuis De Es. Daar barstte zondagmiddag het grote Sinterklaasfeest los én werd bekendgemaakt waar de bisschop uit Spanje zou gaan logeren. Uit alle mogelijkheden, waaronder bij veel Esschenaren thuis, koos de Sint uiteindelijk voor 'De Opgang', oftewel de ruimte achter de sacristie van de Sint-Willibrorduskerk.

Al goed, eind goed. De kinderen van Esch kunnen opgelucht ademhalen. Sinterklaas verblijft de komende weken, net als in voorgaande jaren, gewoon in hun midden: in hartje Esch. En dat is een prettige gedachte voor de kleine, maar ook de grote Esschenaren.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Elan Bikes support Huidtherapie Remax-optimus Toverboom Podium Boxtel TopSlank Geld en Makelaardij Filipe Alfa buisman optiek Geerts advies EmielTechniek Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg