05:47:57    donderdag, 27 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 08 november 2011 14:26 uur, laatst gewijzigd op 08 november 2011 14:28 uur

Sint-Joseph wil geveltuintjes

Sint-Joseph wil geveltuintjes

Op de foto: Twee weken geleden gingen enkele voortuinen in de wijk Selissenwal op de schop. Op 19 november krijgen enkele woningen in de vroegere Jordaanbuurt een geveltuintje.

Zaterdag 19 november krijgen zes gevels in de Kasteellaan en de Frans Staelstraat een metamorfose. Woonstichting Sint-Joseph en tuinvereniging Groei & Bloei gaan samen met bewoners en de Woonomgevingsploeg aan de slag om de twee straten een groenere uitstraling te geven. Bestrating gaat plaatsmaken voor groen.

In de Kasteellaan en de Van Coothstraat is de afgelopen weken bij drie woningen proef gedraaid. Door deze positieve ervaring zocht Sint-Joseph naar nieuwe deelnemers en die werden makkelijk gevonden. ,,Het is voor ons een kleine investering, maar het levert een groots resultaat”, vindt wijkbeheerder Nanko Zomers.

Om de ’geveltuintjesdag’ goed te beginnen, maakten bewoners eerder deze maand, bijgestaan door Groei & Bloei, een keuze in beplanting. De woonstichting verwacht dat de zes nieuwe tuintjes nog diezelfde dag te bewonderen zijn.

Nadat ze zijn aangelegd, draagt Sint-Joseph het stokje over. Zomers: ,,Als de tuin er eenmaal ligt, is de bewoner verantwoordelijk. Maar dankzij vrijwilligers van Groei & Bloei zijn bewoners bij oplevering op de hoogte van het onderhoud voor dit nieuwe groen.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom buisman optiek Doornmalen electro Olieenzo Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel TopSlank Podium Boxtel EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Filipe Huidtherapie